Nieuws
Cirrus levert negenduizendste toestel af

DULUTH – Cirrus Aircraft staat op het punt het negenduizendste vliegtuig af te leveren sinds de productiestart 24 jaar geleden van de eerste SR20 in 1999. Na de SR20 volgden de SR22 in 2001 en de turbocharged SR22T in 2010. De drie varianten beleven inmiddels de zesde generatie (G6).

Sindsdien heeft Cirrus zich ontwikkeld tot de best verkopende fabrikant van zuigermotor aangedreven luxe (reis)vliegtuigen die plaats bieden aan 4/5 personen. Ieder toestel is uitgerust met het Cirrus Airframe Parachute System® (CAPS)

Ter gelegenheid van serienummer 9.000 heeft de fabrikant de ‘inpandige’ Xi Design Studio opdracht gegeven de 9000 Limited Edition SR Series te ontwikkelen. Het toestel zal in een beperkte serie van negen gebouwd worden, en krijgt een speciale kleurstelling met ‘Volt’ patroon op de vleugels. De speciale kleurstelling wordt ook doorgevoerd in het interieur. Kopers kunnen daarnaast een reeks cadeaus tegemoet zien in de vorm van de onlangs aangekondigde Bose A30 Aviation headset en het GarminInternational’s D2 luchtvaarthorloge met een aangepast bandje dat past bij de 9.000ste livery.

Het achtduizendste toestel werd in 2021 geleverd.