Nieuws

NEW PORT BEACH – Leasemaatschappij Aviation Capital Group (ACG) heeft de tweede van vier Pratt & Whitney GTF aangedreven Airbus A320neo’s in huur ondergebracht bij Spirit Airlines.

Recent haalde ook leasemaatschappij SMBC Aviation bij de Franse Airbus-vestiging in Toulouse de vijfde van zes rechtstreeks bij SMBC gehuurde A320neo’s opvoor Spirit Airlines. De zes vliegtuigen zouden tussen november 2022 en april 2023 worden geleverd.

Kort daarvoor werd ook de veertiende uit een serie van veertien via een sale and leaseback constructie gehuurde A320neo’s overgedragen aan Spirit Airlines. Tegelijkertijd werd een eerste rechtstreeks bij de leasemaatschappij gehuurde A320neo overhandigd aan Spirit.

Begin oktober 2021 klopte Spirit ook aan AerCap Holdings om daar twintig A320neo-varianten te huren die tussen 2022 en 2024 geleverd worden.

In september 2021 werd bekend dat ook de Amerikaanse Air Lease Corporation (ALC) vijftien A321-200neo’s gaat onderbrengen bij Spirit. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zou daarbij tien toestellen huren en vijf via een sale and lease-back constructie kopen om vervolgens terug te huren. Deze vijf toestellen moesten in 2021 en 2022 geleverd worden. De overige tien worden in 2023 en 2024 aan de Spirit vloot toegevoegd.