Nieuws

LELYSTAD -De Nederlandse regionale luchtvaartmaatschappij AIS Airlines uit Lelystad gaat vanaf 22 mei 2023 de route tussen Esbjerg en Stavanger overnemen van de regionale luchtvaartmaatschappij Danish Air Transport

Door deze route aan te houden kan de offshore sector zich blijven ontwikkelen. Jaarlijks vliegen ongeveer10.000 passagiers van Esbjerg naar Stavanger, de olie- en gasmetropool van Noorwegen.

“We zijn erg blij dat we de route zo snel hebben kunnen herstellen met een nieuwe operator. Het is een must voor een stad als Esbjerg, waar we een groot bedrijvencluster van hebben
energiegerelateerde bedrijven, en waar we bemanningen en personeel snel en veilig moeten kunnen vervoeren”, zegt Susanne Kruse Sørensen, de luchthavendirecteur Esbjerg.

We hebben veel zin om deze weg voort te zetten en gaan er een succes van maken. We hebben ruime ervaring in het runnen van lijndiensten”, zegt Arend van der Meer, CEO AIS Airlines.

Stavanger en omgeving is niet alleen het centrum van de olie- en gasindustrie, het
gebied is ook een populaire toeristische bestemming met spectaculaire bezienswaardigheden, diepe fjorden en gigantische gletsjers. Zo is het ook voor toeristen mogelijk om een ​​ticket te boeken.

AIS Airlines zal de route zes keer per week uitvoeren op maandag, dinsdag, woensdag,
donderdag, vrijdag en zondag en zal hiervoor een British Aerospace Jetstream 32 turboprop inzetten die plaats biedt aan negentien passagiers.

Tickets kunnen sinds 25 april on line geboekt worden bij AIS Airlines.