Nieuws
Foto: Lufthansa Technik

HAMBURG – Lufthansa Technik heeft een overeenkomst getekend met Safran Nacelles voor technische werkzaamheden aan de behuizing van de LEAP-1A-motor. Het Duitse vliegtuigondershouds- en reparatiebedrijf mag daardoor naast onderhoud aan de motoren zelf ook de gondels voor zijn rekening nemen.

De LEAP-1A-motor wordt gebruikt voor de Airbus A320neo-familie. De motor is een product van CFM International, een joint-venture tussen Safran en General Electric (GE). De gondels worden gemaakt door Safran Nacelles, onderdeel van de Safran Group. Er zijn momenteel al meer dan 2.500 gondels voor de LEAP-1A-motor in gebruik. De A320neo-serie kan door klanten ook besteld worden met Pratt & Whitney PW1100G-motoren.

Door de verkregen licentie mag Lufthansa Technik garantietaken, reparaties en modificaties aan de motorgondels uitvoeren onder garantie van Safran Nacelles.