Nieuws
Foto: COMAC

JAKARTA – De Indonesische luchtvaartmaatschappij TransNusa is dinsdag (18 april) begonnen met de reguliere inzet van de COMAC ARJ-21 op lijndienstvluchten. TransNusa is op dit moment de enige maatschappij buiten China die het regionale verkeersvliegtuig heeft besteld. De prijsvechter moet volgens plan dertig toestellen in gebruik nemen via het Chinese AVIC Leasing.

Het eerste vliegtuig werd in december 2022 overhandigd. In februari begon TransNusa met oefenvluchten om ervaring met het nieuwe type op te doen en zich te kwalificeren voor certificatie voor vluchten met passagiers. Er zijn sinds de eerste levering nog geen nieuwe toestellen overgedragen.

TransNusa zet de ARJ-21-700 de eerste dagen in op de drukke route tussen Jakarta en Bali (Denpasar). Aan boord is plaats voor 95 passagiers.