Nieuws

AERO 2023 klaar voor de start

FRIEDRICHSHAFEN – Het beursgebouw op het vliegveld van Friedrichshafen in het zuiden van Duitsland maakt zich op voor de AERO 2023. De internationale luchtvaartbeurs opent woensdag (19 april) zijn deuren en duurt tot zaterdag (22 april). Met ruim 670 exposanten uit 35 landen is de AERO  ’s wereld grootste handelsbeurs voor de general aviation.

De rode lijn tijdens de beurs, die voor de 29ste keer wordt gehouden, is net als vorig jaar ‘duurzaamheid’. Er is een speciale ‘duurzame route’ die langs 126 exposanten voert. Tijdens de editie van dit jaar zal voor het eerst de ‘AERO Sustainable Aviation Award’ worden uitgereikt aan een veelbelovend ‘groen’ initiatief.

Op de beurs is ook een speciale hal voor onbemande luchtvaart, die een steeds belangrijker rol inneemt. Ontwikkelaars van onbemande toestellen tonen daar hun producten. Ook wordt er gesproken over belangrijke zaken die met de opkomst van onbemande toestellen te maken hebben, zoals de inrichting van het luchtruim.