Nieuws


BANDUNG – PT Dirgantara Indonesia (PTDI) en het Filipijnse ministerie van defensie hebben en contract getekend voor de aanschaf van zes NC212i turboprops voor de Filipijnse luchtmacht. Onderdeel van het contract is tevens de levering van reserveonderdelen.

Het voorlopige contract voor de levering van de vliegtuigen werd in september 2022 getekend tijdens een een werkbezoek van de president van de Filipijnen/

Naast het contract voor de aanschaf van de zes vliegtuigen, PTDI ook twee in 2014 door de Filipijnse luchtmacht aangekochte NC212i tuboprops gaan onderhouden. Beide vliegtuigen zullen eind april 2023 naar Bandung worden overgevlogen.


Na meer dan veertig jaar onafgebroken productie, besloot Airbus Military in januari 2013 de productie van de Casa C212-400 te beëindigden. Sinds de eerste vlucht in 1971 zijn in totaal 477 toestellen afgeleverd in meer dan veertig landen.


Airbus Military en  Dirgantara besloten vervolgens in maart 2013 gezamenlijk de  Casa C212-400 grondig te moderniseren en als  nieuwe’ NC212i aan te bieden.