Nieuws

LE LOROUX BOTTERAU – De Franse simulator bouwer Alsim heeft een geavanceerde Alsim ALX simulator verkocht aan de Turkish Airlines Flight Academy (TAFA) in Aydın.

De ALSIM ALX biedt tot vier vliegtuigklassen – van eenmotorige zuiger, tweemotorige zuiger, dubbele turbine tot middelgrote twin jet. Het apparaat is ontworpen en goedgekeurd voor ATPL, CPL en MCC in overeenstemming met alle huidige wettelijke normen. De ALX biedt geavanceerde technologische simulatieapparatuur die is afgestemd op alle specifieke trainingsvereisten. Bovendien heeft het een bewezen staat van dienst op het gebied van kosteneffectiviteit en helpt het talloze vliegtuiguren te besparen.

Het in 2012 opgericht TAFA is een volle dochter van aan Turkish Airlines. TAFA, dat sinds 2013 trainingen aanbiedt in academiefaciliteiten op Aydın met zijn 26 lesvliegtuigen, drie vluchtsimulatoren en 31 vlieginstructeurs.

TAFA laat zijn OCC-team elke fase van de training volgen door de dienstdoende dispatchers en de grondcontrolepiloot via de ADSB- en HATS-apparaten die op alle vliegtuigen aanwezig zijn.