Nieuws

SHANHAI – Bij Shanghai Technologies Aerospace Co (STARCO) in Shanghai heeft de eerste in opdracht van Elbe Flugzeugwerke (EFW) uitgevoerde A330P2F-conversie voltooid, de eerste conversie van dit vliegtuigtype in China.

De A330-300P2F (c/n937, ex-SmartLynx) uit 2008 met Rolls-Royce Trent 700 aandrijving arriveerde bij STARCO-faciliteit eind februari 2022. Hey toestel is eigendom van leasemaatschappij CDB Aviation. Het zal na acceptatie worden ondergebracht bij Sichuan Airlines.

CBD besloot in november 2020 de vrachtmarkt te betreden en plaatste met het oog daarop een ombouworder bij EFW voor twee A330-300s binnen het Passenger-to-Freighter (P2F) conversieprogramma.

In februari 2022 werd door CDB Aviation besloten een aanvullende order te plaatsen voor twaalf tot vrachtvliegtuig om te bouwen A330-300s. Een deel van deze toestellen zou worden ondergebracht bij Sichuan Airlines en Jiangxi Cargo Airlines.