Nieuws

TOULOUSE – Airbus heeft in maart 2023 vier nieuwe A350F vrachtvliegtuigen verkocht aan een onbekende klant. Dit blijkt uit de maandelijkse bestellingen en leveringsgegevens van fabrikant.

Eerdere bestellingen de A350F werden geplaatst door CMA-CGM (4), de Air Lease Corporation (7),Singapore Airlines (7), Air France -KLM (4), Silk Way West Airlines (2), Etihad Airways (7) en Martinair Cargo (4).

Airbus heeft nu meer orders binnengehaald voor de volgende generatie grote widebody dan zijn vorige nieuw gebouwde vrachtvliegtuig, de A330-200F, waarvan er uiteindelijk 38 werden geleverd.

Het in Frankrijk gevestigde Airbus Atlantic heeft onlangs de eerste onderdelen voor de A350F geproduceerd.

1 reactie op “Airbus A350F verkoopt al beter dan A330-200F

  1. Het is een goede beslissing van Airbus om de A350 – 1000 F te ontwikkelen ook als tegenhanger van de Boeing 777 F en blijkbaar is dit wat de klanten willen, een grotere formaat vracht toestel in tegenstelling tot de A 330 F. Zelfs de KLM krijgt toch nog zijn A 350, niet met passagiers maar met vracht. Dit zou voor de toekomst ook de wegbereider voor de passagiers uitvoering kunnen zijn als men daar alsnog behoefte aan heeft. Ik hoop dat er nog meer A350 F orders mogen komen.