Nieuws
Op de foto (v.l.n.r.): Dick Lohuis, kol. Jorrit de Gruijter en Gijs Dragt. Foto: Joris van Boven

EINDHOVEN – Op vliegbasis Eindhoven van de Koninklijke Luchtmacht is dinsdag (11 april) een fotoboek over de Brabantse basis gepresenteerd. Het is van de hand van Dick Lohuis, die eerder al een fotoboek over de vliegbasis Twente maakte. Het nieuwe boek over Eindhoven beslaat de periode 1952 tot 1994.

Het meer dan 200 pagina’s tellende boek gaat in op de periode dat er nog jachtvliegtuigen op Eindhoven gebaseerd waren. Van de eerste F-84 Thunderjets uit 1952 tot en met de laatste F-16’s in 1994. Nadien is vliegbasis Eindhoven omgevormd tot een militair transportvliegveld.

Aan ‘Vliegbasis Eindhoven, WERE DI, 1952-1994’, dat uitgegeven wordt bij Geromy, werkten onder andere ook vormgever Gijs Dragt en redacteur Frank Kramer mee. De leus ‘Were Di’ in de titel verwijst naar de wapenspreuk van vliegbasis Eindhoven. Het eerste exemplaar werd dinsdag uitgereikt aan basiscommandant Kolonel Jorrit de Gruijter.