Nieuws

Airbus en TU Delft gaan samenwerken

DELFT –Airbus en de Technische Universiteit Delft hebben dinsdag (11 april) een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van talent en technologie.

De vijfjarige overeenkomst omvat samenwerking onder andere rondom de ontwikkeling van het curriculum, continue training, werving, inclusie en diversiteit, ondernemerschapsonderwijs voor studenten, duurzaamheid, technologie en innovatie.

Met gezamenlijke onderzoeksactiviteiten, in het bijzonder PhD projecten, geeft het partnerschap Airbus toegang tot zowel nieuwe als gevestigde, excellente technische capaciteiten op het gebied van duurzame luchtvaart, ruimtevaart, helikopters, artificial intelligence en cyber security.

Met de ambitieuze samenwerking met de TU Delft wil Airbus de ontwikkeling van getalenteerde studenten bevorderen, om zo te voorzien in de huidige en toekomstige vraag naar gekwalificeerde mensen in de vliegtuig-, defensie-en ruimtevaartindustrie en om een betere toestroom van de TU Delft naar Airbus te waarborgen.

De samenwerking zorgt ervoor dat beide partijen strategisch op één lijn zitten wat betreft onderzoeksactiviteiten en geeft de studenten van de TU Delft de kans om verder kennis te maken met Airbus. De bundeling van krachten versnelt verder de samenwerking voor onderzoek, innovatie en de ontwikkeling van talent, allen noodzakelijk voor het verduurzamen van de luchtvaartindustrie en het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Op de foto Foto: Henri Werij, Decaan van de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft (links), en Wouter van Wersch, Airbus Executive Vice President, Head of Region & Sales Europe.