Nieuws

RIO DE JANEIRO – Saab en Embraer hebben dinsdag (11 april) in Rio de Janeiro, de ondertekening aangekondigd van een Memorandum of Understanding (MoU) om de samenwerking tussen de bedrijven op verschillende gebieden te verdiepen, voornamelijk met betrekking tot bedrijfsontwikkeling en technische mogelijkheden.

Beide bedrijven zullen samenwerken om de C-390 Millennium te positioneren als de voorkeursoplossing om te voldoen aan de tactische luchttransportvereisten van de Zweedse luchtmacht. Ook zullen beiden de integratie van Saab apparatuur en -systemen in de C-390 Millennium voor meerdere missies evalueren.

De bedrijven zullen ook nieuwe zakelijke kansen nastreven, waaronder potentiële toekomstige klanten van de Gripen, in Brazilië en Latijns-Amerika, rekening houdend met het gebruik van het Gripen Design and Development Network (GDDN), het Gripen Flight Test Center (GFTC) en de eindassemblagelijn bij Embraer, in Gavião Peixoto. Door dit te doen, zullen Embraer en Saab samenwerken om de deelname van Embraer aan toekomstige Gripen-contracten te vergroten.

Daarnaast zullen de bedrijven samenwerken aan technische en technische toekomstige gevechtsstudies, waarmee de overdracht van technologie door Saab voor de Braziliaanse defensie-industrie binnen het huidige Gripen-programma voor de Braziliaanse luchtmacht (FAB) wordt geconsolideerd. Dit werk kan de toekomstige groei van Gripen E tot 2060 en andere toekomstige behoeften aan jagers ondersteunen wanneer deze zich voordoen.

1 reactie op “Saab en Embraer gaan C-390 in Zweden promoten

  1. Goede zaak om de C 390 in Zeden net als Nederland te gaan bestellen, doe daar nog de A 29 Super Tucano bij en het zaakje is compleet. Misschien ook iets voor andere NATO landen om een Braziliaans pakket te bestellen en als het kan dan ook nog de Gripen erbij die wat meer orders mag hebben