Nieuws

DUBLIN – ASL Aviation Holdings kan opnieuw vijf Boeing 737-800 BCF varianten bestellen dankzij een nieuw investeringskrediet van 155 miljoen dollar van de Goldman Sachs bank. Goldman Sachs verleende in april 2021 als een krediet van 125 miljoen dollar, gevolgd door een tweede krediet van 200 miljoen in juli 2022.

Dankzij de nieuwe financiering kan ASL toewerken naar een beoogd vlootbestand van veertig 737-800 BCF vrachtvliegtuigen. Daarvan zijn er inmiddels vijftien geleverd, terwijl in de loop van deze maanden een zestiende wordt verwacht.

  

ASL Airlines Australia
ASL nam recent de Australische luchtvaartmaatschappij Pionair over, een onafhankelijke aanbieder van charter- en ACMI-diensten. De in Sydney gevestigde luchtvaartmaatschappij zal blijven opereren als Australische luchtvaartmaatschappij. In het verlengde hiervan zal ASL tenminste een Boeing 737-800BCF onderbrengen bij Pionair.


Na verloop van tijd zal Pionair haar Australische identiteit versterken en zal het merk worden omgedoopt tot ASL Airlines Australia, samen met de Europese luchtvaartmaatschappijen van de ASL Group, ASL Airlines Ireland, ASL Airlines Belgium, ASL Airlines France en ASL Airlines United Kingdom.