Nieuws
Still from video.

ASPEN- De eigenaar van een Dassault Falcon 900 dacht waarschijnlijk dat het van de baan raken op Aspen Pitkin Airport het ergste was wat hem die dag kon overkomen. Het vliegtuig kwam uit Boca Raton en landde midden op een drukke zondagmiddag in Aspen, waar het dubbel misging.

In eerste instantie kwam de Falcon buiten het asfalt muurvast te zitten in de zachte grond langs baan 15-33. Omdat al het vliegverkeer moest worden omgeleid, leek het degene die de leiding had over de bergingsinspanningen een goed idee een grote sneeuwschuiver in te zetten. Het idee was om daarmee de Falcon weg te slepen. Er werd een lijn bevestigd tussen de sneeuwschuiver en het neuswiel, maar na een paar pogingen… bezweek het neuswiel en viel de zakenjet met de neus op de grond.

De Falcon 900 met twaalf zitplaatsen is eigendom van JDR Management uit Boca Raton.