Nieuws

ENSCHEDE – Fly with Lucy (LUCY) en Twente Airport gaan samen werken aan het opzetten van een regionaal netwerk, waarbij elektrische vliegtuigen worden ingezet om regionale luchthavens met elkaar te verbinden. Het gaat daarbij om relatief korte afstanden, tot maximaal 500 kilometer. De eerste vluchten vinden vanaf 2025 plaats.

LUCY is een nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij die een duurzame en betaalbare optie ambieert te bieden aan (zaken)reizigers voor vluchten binnen Europa. De vliegtuigen waarmee LUCY gaat vliegen zijn stil en vrijwel emissievrij. Daarmee voldoet LUCY aan de toekomstige eisen en wensen van de overheid en de maatschappij, maar komt het ook tegemoet aan de groeiende vraag van zakelijke reizigers naar snellere verbindingen.

De elektrische vliegtuigen van LUCY kunnen landen op kleinere vliegvelden dan nu het geval is, waardoor tientallen nieuwe bestemmingen binnen bereik zijn en elektrisch vliegen een sneller en duurzaam alternatief is voor vervoer over de grond. Het plan is te starten met een hybride elektrisch vliegtuig en in de toekomst met een volledig elektrische variant.

Binnen de samenwerking assisteert Twente Airport LUCY bij het (uit)ontwikkelen van de procedures om de vluchten veilig en eenvoudig af te handelen. De partijen werken ook samen bij het leggen van contacten met bedrijven in de Twentse regio om de interesse te wekken voor deze nieuwe duurzame vorm van reizen.