Nieuws

SEATTLE – Boeing is weer begonnen met het leveren van de 767. Er werden gedurende de eerste maanden van het jaar geen toestellen van dit type geleverd vanwege de mogelijkheid op vervuilde brandstof door niet goed schoongemaakte tanks. Inmiddels heeft pakketmaatschappij FedEd weer twee toestellen ontvangen.

De leverancier van de brandstoftanks had Boeing geïnformeerd over een serie tanks die niet goed waren geïnspecteerd, voordat ze werden overgedragen. Daardoor bestond het risico dat verfresten in de brandstof konden komen. Of dat ook daadwerkelijk is geconstateerd, is niet bekend. Het pauzeren van de leveringen had ook gevolgen voor de KC-767-tanker die van de Boeing 767 is afgeleid.

Boeing heeft van de 767 alleen nog voor de freighter en het tankvliegtuig orders op zak. Passagiersvarianten worden niet meer besteld.

De 767 was het tweede type dat Boeing tijdelijk niet kon leveren dit jaar. Klanten moesten ook wachten op de 787 Dreamliner, vanwege een mogelijk euvel aan het voorste drukschot. De leveringen kwamen in maart weer op gang.

Boeing: ook leveringen 767 liggen stil