Nieuws

BEIJING – Tijdens het bezoek van de Franse president Macron aan China heeft Airbus Helicopters een contract getekend met GDAT, een van China’s meest prominente verhuurders en exploitanten van helikopters, voor vijftig H160-helikopters.

Dit contract is de grootste afzonderlijke bestelling voor de H160 op de civiele en para publieke markt sinds de helikopter in 2015 werd onthuld. De helikopters zullen met name worden gebruikt voor de energiesector, waaronder offshore-transport voor olie- en gasplatforms, windmolenparken en havenloodsen. evenals medische hulpdiensten en andere gemeentelijke openbare dienstopdrachten.

De bedrijven ondertekenden ook een strategische samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot onder meer ondersteuning en servicemogelijkheden om het succes op lange termijn van de H160 in China te verzekeren.