Nieuws

WARSCHAU – De Poolse regering heeft opnieuw vier MiG-29-gevechtsvliegtuigen geleverd aan Oekraïne. In maart waren er al vier geleverd en er volgen er nog zes. Dat brengt het totaal op veertien. In maart keurde ook de regering van Slowakije de overdracht van dertien MiG-29 gevechtsvliegtuigen en een deel van het Kub-raketsysteem naar Oekraïne goed.

De Slowaakse schenking van de vliegtuigen, reserveonderdelen en luchtafweerraketten aan Kiev zal plaatsvinden op basis van een intergouvernementele overeenkomst en Bratislava zal hiervoor een vergoeding ontvangen van de geallieerden.

Slowakije stopte vorig jaar voortijdig met het gebruik van MiG-29-jagers na de Russische invasie van Oekraïne en kwam met Tsjechië en Polen overeen om het luchtruim te helpen beveiligen totdat Bratislava de veertien in 2018 bestelde Amerikaanse F-16’s ontvangt.