Nieuws

BREMEN – De Duitse vliegsimulatorfabrikant F.A.S.T. gaat samenwerken met EVFly voor de levering van simulators voor eVTOL’s. EVFLY is in een Singapore gevestigde onderneming die zich richt op het beheren en inzetten van nieuwe generatie elektrische toestellen.

Om zowel particuliere als commerciële piloten op te leiden heeft de markt behoefte aan fabrikanten die vliegsimulators voor de opkomende eVTOL-markt te fabriceren. De F.A.S.T. Group heeft een compact beweegbaar platform ontwikkeld dat volgens de fabrikant makkelijk te verplaatsen en te installeren is. Het is geschikt voor verschillende soorten cockpits.

EVFly plaatste eerder al bestellingen bij meerdere eVTOL-aanbieders. Het bedrijf deed in 2022 zaken met het Franse Ascendance en het Britse SkyFly. Vorige maand werd bekend dat EVFly meer dan tweehonderd AutoFlight Prosperity’s wil afnemen.

Foto: EVFly / F.A.S.T. Group