Nieuws

CAPUA – Vliegtuigfabrikant Tecnam heeft tijdens de Sun ’n Fun Aerospace Expo in Lakeland naast meerdere orders voor één of twee vliegtuigen ook twee bijzonder grote vlootorders in de wacht gesleept.

Het Amerikaanse bedrijf Melbourne Flight Training bestelde tijdens de beurs twintig Tecnam P-Mentor trainingsvliegtuigen, acht P2010’s met 180pk aandrijving en drie P2006T twins. De eerste P2006T werd overhandigd tijdens Sun ’n Fun in Lakeland. De overige toestellen worden in de loop van 2024 geleverd.

Daarnaast bestelde HCH Aviation vijftien Tecnam P-Mentor trainingsvliegtuigen. Het bedrijf is een exclusief partnerschap aangegaan met Stephen F. Austin State University om professionele pilotenopleidingen aan te bieden als onderdeel van het vliegopleidingsinitiatief van de universiteit. Er zijn momenteel zestig leerling-piloten ingeschreven aan de universiteit. Volgens de plannen van de universiteit moeten dat er eind dit jaar 110 zijn. De vliegschool exploiteert al de tweemotorige Tecnam P2006T.

Tecnam leverde tijdens de beurs ook een tweede P2012 Traveller aan Kenai Aviation. Na de eerste pick-up van een Traveller tijdens Sun ’n Fun 2022, exploiteert Kenai Aviation deze P2012 sinds april 2023.