Nieuws

MIAMI – De Amerikaanse Global Crossing Airlines Group heeft een wet-leaseovereenkomst gesloten met TUI Airlines Netherlands BV.

Onder deze overeenkomst zal Global twee Airbus A320-vliegtuigen met bemanning leveren die in gedurende drie hoogseizoenen voor extra capaciteit zorgen voor TUI’s Europese zomerprogramma’s.

GlobalX zal de vliegtuigen en gekwalificeerde bemanningen aan TUI leveren voor vluchten in het hoogseizoen in juli en augustus, 2023 en in 2024 en 2025.

Vanaf een uitvalsbasis in Amsterdam zal GlobalX dagelijkse vluchten door heel Europa verzorgen.

1 reactie op “TUI Airlines Netherlands gaat ook met A320s vliegen

  1. Vanaf Schiphol vliegen met de A320 door TUI Netherlands, en dat terwijl men Schiphol van mainport wilt degraderen tot een nietszeggende en onbeduidende regionale luchthaven en enkele andere airlines argwanend naar de toekomst kijken ?
    Ik heb de laatste tijd steeds meer het gevoel alsof men in Nederland de luchtvaart liever kwijt is dan rijk en alleen maar zweefvliegtuigen wilt toelaten die geen geluid produceren en luchtvervuiling zoals stikstof en zo produceren. Er wordt op allerlei terreinen beknibbeld en beperkingen opgelegd waardoor zelfs een A320 geen schijn van kans meer maken om hier te gaan vliegen. Ons land wilt de luchtvaart het liefst de kop indrukken en verbannen en het overlaten aan de buurlanden waar men vliegtuigen nog wel omarmen. Terecht dat velen over de grens kijken waar men vaak goedkoper uit is dan met die dure taks in Nederland en men hier steeds meer de weg kwijt is en dom handelt. Het verbaasd mij dat ze TUI, waarmee ik weleens gevlogen heb, nog een kans geven. Nederland is GEEN luchtvaartland meer en dat terwijl het vroeger veel goeds gegeven heeft en men nu de rug toekeert ! ! ! Stom !