Nieuws
Ben Droste, Christiaan Soeteman, Commodore Saskia Siemensma, Arno van der Holst, Raymond Oostergo, Joris Melkert, Martin Schroder

LELYSTAD – De jury van de ‘Fiets van Messel’ Award heeft zaterdag (1 april) twee personen in het zonnetje gezet die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de historische luchtvaart. De Award ging naar Raymond Oostergo en Arno van der Holst. Er werden twee awards uitgereikt omdat de vorige editie van de prijsuitreiking door de coronapandemie niet was doorgegaan.

Oostergo is collectiebeheerder van het Aviodrome en Van der Holst directeur van het Nederlands Transport Museum (en voormalig Aviodrome-directeur). De uitreiking van de prijs vond plaats in de nieuwe straaljagerhangar van het Aviodrome.

De Fiets van Messel Award is vernoemd naar Gerson ‘Fiets’ van Messel . Van Messel geldt als één van de belangrijke pioniers van de Nederlandse luchtvaart. De laatste winnaar vóór de coronapandemie was Tom Karst van der Meulen in 2018. De awards worden sinds 2001 vergeven.

Foto’s: Berend Jan Floor 

Raymond Oostergo ontvangt de award van jurylid Commodore Saskia Siemensma.
Arno van der Holst (links) en jurylid Joris Melkert.