Nieuws
The Boeing Company, Boeing Test and Evaluation, Flight Operations, KC-46A, Pegasus, Tanker, 418th FLTS, Aerial refueling, Edwards AFB, Edwards Air Force Base California, desert, VH004, EMD2

EVERETT – Boeing gaat de communicatiemogelijkheden van het KC-46A-tankvliegtuig verbeteren door middel van een zogenoemd Block 1-upgrade. Het contact met een waarde van 184 miljoen dollar is toegekend door de Amerikaanse luchtmacht.

De upgrades omvatten line-of-sight en beyond-line-of-sight communicatietechnologieën met anti-jamming- en coderingsfuncties. Deze mogelijkheden zullen de data- en communicatie connectiviteit die de KC-46A biedt aan gezamenlijke en geallieerde strijdkrachten verder verbeteren voor situationeel bewustzijn in de gevechtsruimte.

De KC-46A biedt volgens Boeing al veilige communicatie en meer data-integratie dan welke tanker dan ook, waardoor de bemanning en vloot zich bewust zijn van de situatie voor realtime besluitvorming. Door zowel gegevens als brandstof te leveren aan de gezamenlijke troepenmacht, transformeert de KC-46A de rol van de tanker voor de 21e eeuw en zal het zijn gevechtsruimte netwerkmogelijkheden blijven uitbreiden, inclusief Advanced Battle Management System-integratie. In 2022 keurde het Air Mobility Command (AMC) van de Amerikaanse luchtmacht de KC-46A goed voor wereldwijde gevechtsoperaties.

Boeing bouwt KC-46A vliegtuigen op de 767-productielijn in Everett en wordt daarbij ondersteund door een leveranciersnetwerk van ongeveer 37.000 Amerikaanse werknemers in dienst bij meer dan 650 bedrijven in meer dan veertig Amerikaanse staten.

De fabrikant heeft tot op heden 69 KC-46A-tankers geleverd aan de Amerikaanse luchtmacht en twee aan de Japanse Air Self-Defense Force, en heeft een contract om vier KC-46A-tankers te leveren aan de Israëlische luchtmacht.

1 reactie op “Boeing mag KC-46A tankers gaan upgraden

  1. Toch heel jammer dat het geen Airbus A 330 MRTT tankers zijn die bij de USAF vliegen, het had zo anders kunnen zijn en de rest is geschiedenis…