Nieuws

MONTERREY – De Mexicaanse start-up Aerus die onlangs haar eerste Cessna Grand Caravans EX ontving, gaat eind van deze maand vliegen. Het vlootplan voor de komende jaren is om uit te groeien tot een totaal van veertien Cessna’s, even verdeeld tussen de Grand Caravan EX en de SkyCourier.

De eerste toestellen werden eind 2022 bij Textron Aviation, het moederbedrijf van Cessna, besteld. Het ging om twee Cessna SkyCouriers (19 passagiers) en vier Grand Caravan EX-turboprops (9 passagiers). Met de vliegtuigen worden vanaf de thuisbasis Monterrey in het noorden van Mexico regionale routes onderhouden.

Aerus heeft daarnaast een voorlopige overeenkomst gesloten met vliegtuigbouwer Eviation voor de levering van dertig elektrisch aangedreven Alice-toestellen (9 passagiers). Aerus is ook indirect betrokken bij de ontwikkeling van de elektrische Heart ES-30 uit Zweden, die geschikt is voor 30 passagiers.

Mexicaanse nieuwkomer ook op pad met Alice