Nieuws

LOUISVILLE – UPS Airlines, de luchtvaartmaatschappij van pakketdienstverlener United Parcel Service, Inc (UPS) wil haar vloot de komende tijd uitbreiden met tenminste twee gebruikte Boeing 747-8F vrachtvliegtuigen. Dat blijkt uit een aan de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) overhandigd document.

De luchtvaartmaatschappij is met 28 Boeing 747-8F vrachtversies al de grootste gebruiker van dit type, maar wil daaraan dit jaar nog een duo toevoegen, blijkt uit het SEC document. Daarin valt ook te lezen dat de UPS dit jaar zeven omgebouwde en nieuwe 767-300Fs hoopt te ontvangen en nog eens 21 nieuwe in de periode 2024-2026. Daarnaast zullen in het lopende jaar zes van de 42 nog vliegende Boeing MD-11F’s worden uitgefaseerd.

De ‘nieuwe’ 8Fs kunnen mogelijk gevonden worden bij de Russische Volga-Dnepr-dochter AirBridgeCargo (ABC) waar twaalf toestellen op de luchthaven Sheremetyevo aan de grond staan vanwege de sancties tegen Rusland. Tenminste vier daarvan zijn in handen van westerse leasemaatschappijen. Een van de ABC Boeings strandde in het buitenland en is sindsdien als OE-LFI bij Air Belgium terechtgekomen. De vloot van UPS Airlines telt momenteel 291 vrachtvliegtuigen.