Nieuws
Foto: Sun 'n Fun

LAKELAND – In Florida begint dinsdag (28 maart) de bekende Sun ’n Fun Aerospace Expo, beter bekend als Sun ’n Fun. Het vliegfestijn wordt zoals elk jaar gehouden op het vliegveld van Lakeland. Sun ’n Fun wordt in de VS gezien als de aftrap van het nieuwe vliegseizoen.

Met meer dan 200.000 bezoeker is Sun ’n Fun de grootste conventie of beurs in de staat Florida. De expo wordt al sinds 1975 gehouden.

Producenten presenteren hun nieuwste vliegtuigen, onderdelen, accessoires en diensten. Ook worden honderden toestellen van bezoekers verwacht in de categorieën klassiek, zelfbouw, aerobatic, militair, light sport en jet. Dankzij de waterrijke omgeving van het vliegveld meren ook veel watervliegtuigen aan.

Tijdens de show, die tot 2 april duurt, vinden bovendien fly-in’s en vliegdemonstraties plaats.