Nieuws

LAKELAND – De Thrust Flight Group, een vliegschool gevestigd op het Texaanse Addison Airport heeft aan de vooravond van de Sun ’n Fun Aerospace Expo in het Amerikaanse Lakeland bij Piper Aircraft 22 vliegtuigen besteld. De vliegschool tekende daarbij voor twintig eenmotorige Piper Archer TX trainingsvliegtuigen en twee tweemotorige Piper Seminoles.

De Pipers gaan een aanvulling vormen op de twaalf Piper Archer TX-vliegtuigen die Thrust Flight in 2022 ontving. Met nog eens acht Archers en twee extra Piper Seminoles vliegtuigen die in 2023 arriveren, blijft Thrust uitbreiden om te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar pilotenopleidingen in de markt.

De nieuwe investering stelt de school niet alleen in staat om haar activiteiten uit te breiden naar nieuwe locaties, maar komt ook tegemoet aan de snel groeiende vraag naar haar innovatieve Zero Time to Airline (ZTA) programma. Wanneer de 22 nieuw bestelde toestellen zijn geleverd, telt de Thrust Flight vloot meer dan vijftig vliegtuigen.

Blue Line Aviation
Kort daarna klopte ook Blue Line Aviation aan met een order voor in eerste instantie 55 Archer TX varianten en Seminoles ter vervanging van verouderende vliegtuigen. Daarnaast werden opties genomen op nog eens zestig Piper trainers. De eerste toestellen moeten in de tweede helft van 2023 geleverd worden. De Amerikaanse vliegopleider bestelde in 2021 ook bij Diamond Aircraft een groot aantal vliegtuigen.