Nieuws

LAKELAND – Luchtvaartheadsettechnologie gigant Bose heeft tijdens de openingsdag (28 maart) van de Sun ’n Fun Aerospace Expo in het Amerikaanse Lakeland de nieuwe lichtgewicht A30 Aviation Headset gepresenteerd.

De A30 volgt de bijna dertien jaar geleden introduceerde A20 op. Het is volgens de producent een geheel nieuw product ontworpen om piloten het beste te bieden op het gebied van comfort, ruisonderdrukking en audiohelderheid.

Bose-ingenieurs ontwierpen de A30 als een volledig nieuw platform mede op basis van input van piloten. De nieuwe functies van de A30 zijn verminderde klemkracht voor meer draagcomfort, verbeterde helderheid en een nieuw digitaal actief ruisonderdrukking systeem dat drie modi (high, medium en low) van ruisonderdrukking mogelijk maakt.

Gebruikers kunnen draadloos verbinding maken met mobiele apparaten, audiosystemen en elektronische flightbags. Bluetooth-audio kan worden gemengd met intercom audio of laat intercomtransmissies Bluetooth tijdelijk dempen.

Na het succesvol passeren van 145 tests is de Bose A30 FAA TSO en EASA E/TSO-C139a gecertificeerd. Daarbij kan de headset het minimaal 45 uur volhouden met twee AA-alkalinebatterijen.

. De A30 wordt geleverd met een garantie van vijf jaar die onderdelen en arbeid dekt. Daarnaast biedt Bose een proefperiode van 30 dagen aan, zodat klanten de A30 kunnen ervaren in hun eigen vliegomgeving.

De Bose A30 Aviation Headset kost U$ 1.249 in de VS en kan online of via het wereldwijde Bose dealernetwerk worden besteld.