Nieuws

NEW YORK – De Amerikaanse aanbieder van zakenjets in deeleigendom Flexjet breidt haar helikopteractiviteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. De helikopters worden vanaf Londen worden ingezet.

Met het oog daarop zal de Associated Aircraft Group (AAG) in de onderneming worden geïntegreerdmoederbedrijf OneSky Flight nam in 2021 twaalf Sikorsky S-76 helikopters van de Associated Aircraft Group (AAG) over die vervolgens in de kleuren van Flexjet werden gespotel terwijl ook het interieur op de huisstijl werd afgestemd. De nieuwe divisie ging vervolgens in Florida en het noordoosten van de Verenigde Staten on-demand regionaal vervoer en last-mile-vervoer leveren aan eigenaren van Flexjet-vliegtuigen en on demand chartervluchten uitvoeren.

Naast de Sikorsky S-76 zal Flexjet on-demand helikoptercharters aanbieden met Leonardo AW109’s en AW169’s. Deze vlogen voorheen bij het eveneens in 2021 overgenomen Halo Aviation.

De helikopterdivisie gebruikte een veiligheidsbeheersysteem (SMS) via Baldwin Safety dat een preflight risicobeoordelingsprogramma, een gevarenrapportagesysteem en een aangepast landingsgebied onderzoek voor off-airportoperaties omvat. De helikopters worden ten allen tijde gevlogen door twee IFR gecertificeerde piloten.