Nieuws

CHICAGO – In tien minuten van hartje Chicago naar de international luchthaven Chicago O’Hare Airport. Dat is wat United Airlines in 2025 mogelijk wil maken met de een pendeldienst uitgevoerd door eVTOL’s van Archer Airlines. Over de weg neemt die reis al snel een uur in beslag.

Het kloppend hart van de operatie in Chicago wordt Vertiport Chicago, gelegen in het Medical District, niet ver van het bruisende centrum van de stad dat bekend staat als de Chicago Loop.

Chicago is de derde stad van de VS en de thuisbasis van United Airlines. De luchtvaartmaatschappij wil in samenwerking met Archer in meerdere grote steden shuttlediensten opzetten. De twee beginnen met de zogenoemde ‘trunk routes’ tussen grote luchthavens en stadscentra. Daarna volgen andere verbindingen in stedelijk gebied.

United en Archer kondigden in november 2022 al een vergelijkbare dienst aan voor New York. Daar gaan de eVTOL’s – ook in 2025 – vliegen tussen Downtown Manhattan Heliport en de luchthaven Newark.  

De vliegverbindingen moeten worden onderhouden met de Archer Midnight, waarvan United er in 2021 maar liefst tweehonderd bestelde. De Midnight biedt plaats aan een piloot en vier passagiers.

Archer en United plannen ‘binnenstad pendel’