Nieuws

WIENER NEUSTADT – De Emirates Flight Training Academy (EFTA) versterkt haar huidige vloot met een order voor drie tweemotorige DA42-VItrainingsvliegtuigen en de bijbehorende vluchtsimulator van Diamond Aircraft. EFTA wordt beheerd door de luchtvaartmaatschappij Emirates.

De tweemotorige 4-zits DA42-VI, aangedreven door Austro motoren wordt het vlaggenschip voor multi-engine piston (MEP)-training op Al Maktoum International-Dubai World Central Airport ter ondersteuning van het National Cadet Pilot Programme van de Emiraten.

Sinds de introductie zijn meer dan 1.100 DA42’s geleverd, waarmee ze alle andere gecertificeerde piston twins samen hebben overtroffen. De volledig composiet DA42-VI is uitgerust met efficiënte, 168 pk sterke Austro AE300 motoren, Garmin G1000 NXi met 3-assig Automatic Flight Control System en optioneel elektrisch aangedreven airconditioning.