Nieuws

VERO BEACH – Delta Air Lines is van plan om in juni 2023 een eigen vliegopleiding te starten, de Delta Propel Flight Academy. De luchtvaartmaatschappij zal daarbij gaan samenwerken met de in Florida gevestigde Skyborne Airline Academy. Delta zal het trainingscentrum vestigen in een gerenoveerde faciliteit van 12.000 vierkante meter op de Vero Beach-campus van Skyborne.

De luchtvaartmaatschappij noemt de academie een van de vier trajecten die zijn gecreëerd voor aspirant-piloten via het Propel Pilot Career Path Program. Sinds de start van dit programma in 2018 hebben bijna 100 piloten de trajecten van Propel voltooid en vliegen nu voor Delta. Nog eens 700 deelnemers hebben zich ingeschreven voor het programma.

Delta zal U$ 20.000 aan trainingsondersteuning bieden aan in aanmerking komende studenten en de kosten van rente op studieleningen dekken.

Studenten zullen een privé-, instrument-, commerciële en gecertificeerde vlieginstructeursopleiding volgen. Zodra studenten hun eerste certificaat of beoordeling aan de Propel Flight Academy hebben behaald, kunnen ze zich aanmelden voor het Propel Pilot Career Path Program.

Na succesvolle afronding van hun kwalificatie als gecertificeerd vlieginstructeur, biedt Skyborne Academy studenten een baan aan als vlieginstructeur. In die rol ontvangen ze volledige sponsoring van Skyborne voor gecertificeerde instrument- en meermotorige instructeursbeoordelingen.

Daarnaast ontvangen ze volgens Delta een royaal salaris totdat ze 1.500 vlieguren bereiken. Na voltooiing van dat traject begint het dienstverband bij een van Delta’s regionale dochters.