Nieuws

MARIGNANE – NHIndustries heeft vrijdag (17 maart) de 500ste militaire helikopter NH90 afgeleverd bij de Airbus-fabriek in Marignane. De NH90 TTH werd overgedragen aan de Franse legervliegers van de ALAT (Aviation Légère de L’armee de Terre), die de helikopter direct na de ceremonie met een fly-out overbrachten naar zijn toekomstige basis Étain. De helikopter is de 58e voor de ALAT.

Het Franse leger heeft in totaal 74 exemplaren besteld. De laatste tien NH90’s uit deze order zijn bestemd voor de Franse Special Forces.

De eerste vlucht van het prototype vond plaats op 18 december 1995, de eerste vlucht van het tweede prototype in 1997. Dit laatste was de eerste militaire helikopter ter wereld die was uitgerust met fly-by-wire vluchtbesturingen. Er zijn 24 NH-90 verschillende configuraties waarmee meer dan 370.000 vlieguren zijn verzameld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.