Nieuws

VERMONT – De CX300 van Beta Technologies gaat binnenkort vrachtvluchten uitvoeren in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De VAE heeft pakketvervoerder United Parcel Service (UPS) groen licht gegeven om te beginnen met het testen van elektrische vliegtuigen voor vrachtoperaties binnen haar grenzen.

De vluchten zijn mogelijk nadat het UAE Regulations Lab (RegLab) UPS een tijdelijke vergunning verleende om vrachtdragende varianten van Beta’s elektrische vliegtuigen te exploiteren als onderdeel van haar inspanningen om “de verschuiving naar duurzame en milieuvriendelijke vervoerswijzen te versnellen en de duurzaamheid van de luchtvrachtindustrie in de VAE verbeteren.”

Het in Vermont gevestigde Beta ontwikkelt sinds 2017 zijn Alia-250 eVTOL voor passagiers en vracht en kondigde recent plannen aan om een CX300 ​​CTOL versie (conventioneel opstijgen en landen) van het vliegtuig te certificeren.

Wanneer UPS met Beta’s in de VAE begint te vliegen, zal dat in eerste instantie met de CX300 CTOL gaan plaatsvinden, voordat de eVTOL variant wordt ingezet.

De Alia-250 heeft een laadvermogen van 635 kg en een bereik van ongeveer 400 km. Tijdens vluchttests met het CX300 CTOL prototype is inmiddels 386 mijl (621 km ) afgelegd op een enkele acculading.

Beide Beta varianten zullen verkrijgbaar zijn in vrachtconfiguratie of als luchttaxi met zes zitplaatsen voor passagiers.

UPS bestelde in 2022 tot 150 of Beta Alia-250 eVTOs.			
			

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.