Nieuws
Lufthansa's eerste Dreamliner.

FRANKFURT – Boeing heeft na een onderbreking van enkele weken de leveringen van de 787 Dreamliner hervat. Lufthansa ontving donderdag met vertraging haar vierde 787. De Duitse maatschappij heeft nog 35 Dreamliners in bestelling staan, gedeeltelijk ter vervanging van de Airbus A340-300.

Lufthansa nam in augustus vorig jaar de eerste Dreamliner in ontvangst. Aan boord van de eerste lichting 787’s is plaats voor 294 passagiers, maar de meeste 787’s van het bedrijf worden voorzien van 287 stoelen.

Boeing moest de leveringen van de 787 staken omdat het tijd nodig is voor het analyseren van een mogelijk euvel aan het voorste drukschot, iets wat medio 2021 ook al opspeelde. De Amerikaanse toezichthouder FAA houdt veel strenger dan voorheen toezicht op de vliegtuigbouwer, nadat bleek dat Boeing’s interne controle-processen voor de 737 MAX en Boeing 787 tekortschoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.