Nieuws

TORONTO – De Canadese prijsvechter Flair Airlines heeft een rechtszaak aangespannen van $ 50 miljoen tegen drie leasemaatschappijen wegens de onwettige inbeslagname van vier Boeing 737 Max 8 vliegtuigen afgelopen weekend.

In de bij het Superior Court van Ontario ingediende aanklacht staat dat een drietal Ierse leasemaatschappijen (Columba Lights Aviation Ltd., Corvus Lights Aviation Ltd. en MAM Aircraft Leasing 4) een betere deal voor de vliegtuigen hadden gevonden met een derde partij waarna Flair vervolgens in gebreke hebben gesteld. Flair beweert in het gerechtelijk document dat dit een onrechtmatige beëindiging van huurovereenkomsten is.

De verhuurders hadden agenten naar drie Canadese luchthavens gestuurd om de vier Boeing 737 Max’s in beslag te nemen “midden in de nacht toen passagiers aan boord van vliegtuigen gingen voor de voorjaarsvakantie”.

Flair claimt substantiële schadevergoeding en zegt verder dat leasemaatschappij Airborne Capital Inc. de luchtvaartmaatschappij heeft “misleid” en dat een ander in Dublin gevestigd bedrijf instemde met een deal om het vliegtuig te kopen of te leasen, wat Flair ertoe bracht contractbreuk en “samenzwering” te claimen.

De rechtszaak in het Superior Court of Justice van Ontario markeert de laatste fase in het dispuut tussen de discounter en zijn verhuurders, waarbij Airborne Capital dinsdag verklaarde dat Flair de afgelopen vijf maanden regelmatig betalingen miste, wat resulteerde in de inbeslagname van vliegtuigen.

Voor de terugvordering van de vliegtuigen werd gevlogen met Boeings van het type 737-800 (3) en 737 MAX 8 (19).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.