Nieuws

MIRABEL – Bell Textron heeft bij de fabriek in het Canadese Mirabel drie Bell 505 helikopters overhandigd aan de Royal Bahrain Air Force.

De Bahrain Defense Force heeft met de Bell 212 en meerdere generaties AH-1 aanvalshelikopters gevlogen. Deze levering markeerde de eerste 505 helikopters voor het land en omvat een pakket met training, gereedschap en reserveonderdelen.

Het Koninkrijk Bahrein sluit zich aan bij andere landen in de regio die de Bell 505 gebruiken als militaire trainer. Horizon International Flight Academy in de VAE exploiteert twaalf Bell 505’s en de Royal Jordanian Air Force tekende in november 2022 een overeenkomst voor tien helikopters van dit type.

Meer dan dertig Bell 505-helikopters opereren in het Midden-Oosten en Afrika. Bovendien is de Bell 505 de militaire trainingshelikopter voor de luchtmacht van Montenegro, het leger en de marine van de Republiek Korea.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.