Nieuws

NAPA COUNTY – AutoFlight mag meer dan tweehonderd eVTOL’s van het type Prosperity leveren aan EVFLY, een start-up op het gebied van Advanced Air Mobilty (AAM). EVFLY tekende voor 205 toestellen voor vervoersmarkten in het Midden-Oosten, Afrika en Zuidoost-Azië.

AutoFlight zal EVFLY niet alleen op weg helpen met het aanbieden van elektrische Prosperity’s voor passagiersvoervoer. De twee bedrijven gaan ook de mogelijkheden voor vrachttransport per eVTOL onderzoeken. Daarvoor ontwikkelt AutoFlight de Prosperity Cargo Aircraft. De eerste tien vrachttoestellen worden door EVFLY in het Midden-Oosten ingezet, waar het bedrijf specifiek het oog heeft laten vallen op de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Daarna wil de start-up zijn vleugels uitslaan naar Afrika en Azië. Binnen Azië heeft EVFLY al concrete plannen voor Thailand.

De grote order volgt op de mededeling van AutoFlight dat het in februari met de Prosperity een afstand van 250 km volledig op elektriciteit heeft afgelegd. Dat is tot nu toe een record in de opkomende markt van elektrisch aangedreven toestellen die verticaal kunnen stijgen en landen (eVTOL’s). De Prosperity wordt mogelijk in 2025 gecertificeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.