Nieuws

Aangepaste ‘look’ voor Emirates

1

DUBAI – Wie vluchtig kijkt, ziet het oude vertrouwde kleurenschema van Emirates. Maar wie net wat meer aandacht aan de A380 besteedt, constateert een Emirates 2.0. Of eigenlijk 3.0. Want het vliegbedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft voor de tweede keer sinds de start in 1985 het bekende groen-wit-rood-zwart een opfrisbeurt gegeven.

In het nieuwste ontwerp, gepresenteerd op een Airbus A380, is de vlag van de VAE op de staart dynamischer weergegeven door toepassing van een 3D-effect. Ook zijn de vleugeltips rood geverfd, waarop het Emirates-logo in Arabische kalligrafie in wit te zien is. Aan de binnenkant van de tips is de vlag van de VAE afgebeeld. Ook valt op dat de gouden Emirates-titels op de romp een stuk groter zijn dan in het bestaande kleurschema: volgens de maatschappij gaat het om een plus van maar liefst 32,5 procent. In de nieuwe jasje is het web-adres van Emirates weggelaten. De rode buik, die in 2005 werd geïntroduceerd, mocht blijven.

De originele kleurstelling die bij de lancering van de luchtvaartmaatschappij in 1985 werd onthuld, werd 14 jaar – in 1999 – voor het eerst vernieuwd. Dat gebeurde met de levering van de eerste Boeing 777-300. Weer 24 jaar later is Emirates toe aan een volgende aanpassing van de huisstijl, hoewel tussendoor, in 2005, dus wel de rode buik een herkenbaar deel van het kleurenschema werd.

Een superjumbo met registratie A6-EOE kreeg de eer om als eerste toestel uit de vloot in het nieuw gestoken te worden. Het toestel maakt na de make-over op donderdag 17 maart zijn eerste vlucht, als EK51 naar München. De nieuwe livery wordt geleidelijk toegepast op de rest van de bestaande vloot. Naar verwachting zijn tegen het einde van dit jaar 24 toestellen onder handen genomen. Ook nieuw te leveren vliegtuigen krijgen het aangepaste schema aangemeten, te beginnen met de Airbus A350 in augustus 2024.

Het kleurenschema van Emirates door de jaren heen.

1 reactie op “Aangepaste ‘look’ voor Emirates

  1. Goed dat men een cosmetische en subtiele en dynamischer verandering doorvoert en vooral die rode onderkant met de naam Emirates heeft vele volgers gekent en mij geholpen om vanaf de grond met het blote oog op een zonnige dag een A380 snel te ontdekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.