Nieuws

OSLO – Noorwegen gaat een deel van zijn NHIndustries (NHI) NH90 NATO Frigate Helicopter (NFH) anti-submarine warfare (ASW) en search-and-rescue (SAR) helikopters vervangen door de Sikorsky MH-60R Seahawk. Dit is dinsdag (14 maart) meegedeeld door het Noorse ministerie van defensie

De veertien NH90 helikopters die in 2022 zijn geannuleerd, worden vervangen door zes Sikorsky MH-60R’s die van 2025 tot 2027 worden geleverd, ervan uitgaande dat er in het derde kwartaal van 2023 een akkoord kan worden bereikt met de Amerikaanse marine.

2 reacties op “Noorwegen vervangt NH90 door MH-60R Seahawk

  1. Fernand schreef:

    De NH90 is heel duur in onderhoud en verbruik.
    Voor een aankoop eerst goed jouw huiswerk maken!

  2. Luit schreef:

    Liever een helicopter dan een laptop. Noorwegen, België. Who’s next?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.