Nieuws
Boeing and Saudi Arabian Airlines (SAUDIA) today announced the national flag-carrier will grow its long-haul fleet with the selection of up to 49 787 Dreamliners.

RIYAD – Boeing en Saudi Arabian Airlines (Saudia) hebben vandaag aangekondigd dat de nationale luchtvaartmaatschappij haar langeafstandsvloot zal uitbreiden met een selectie van maximaal 49 787 Dreamliners .

Saudia is van plan 39 787’s aan te schaffen, met nog eens tien opties. De overeenkomst omvat zowel 787-9- als 787-10-modellen. Deze overeenkomst maakt deel uit van het bredere strategische plan van Saudi-Arabië om het land om te vormen tot een wereldwijd luchtvaartknooppunt.

Ook de nieuwe Saoedi-Arabische luchtvaartmaatschappij Riyadh Air, eigendom van het Public Investment Fund (PIF) van Saoedi-Arabië, gaat 39 efficiënte 787-9’s kopen, met opties voor nog eens 33 787-9’s.

In totaal hebben Saudi-Arabische luchtvaartmaatschappijen vandaag hun intentie aangekondigd om tot 121 787 Dreamliners te kopen in wat de op vier na grootste commerciële order in de geschiedenis van Boeing zal zijn. Dit ondersteunt de doelstelling van het land om tegen 2030 330 miljoen passagiers te bedienen en jaarlijks 100 miljoen bezoekers aan te trekken.

Boeing and Riyadh Air announced today that the new Saudi Arabian carrier has chosen the 787 Dreamliner to power its global launch and support its goal of operating one of the most efficient and sustainable fleets in the world.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.