Nieuws

GREENVILLE –  Lockheed Martin heeft in de nieuwe fabriek in Greenville (South Carolina) de eerste van zestien nieuwe F-16 Block 70 gevechtsvliegtuigen voor de Royal Bahraini Air Force gepresenteerd in aanwezigheid officials uit Amerika en Bahrein.

 

De zestien vliegtuigen werden in 2018 besteld na een exportgoedkeuring door de Amerikaanse senaat waarna getekend werd voor zes F-16D varianten en tien eenpersoons F-16C gevechtsvliegtuigen.

De Block 70 is de meest moderne F-16 variant met onder meer een structurele levensduur van 12.000 uur, een Active Electronically Scanned Array radar en een moderne cockpit waarin de vlieger automatisch wordt gewaarschuwd voor dreigende botsingen met de grond.  Ook kan het toestel worden uitgerust met de meest geavanceerde wapensystemen. Lockheed Martin heeft momenteel naar eigen zeggen een backlog van 147 vliegtuigen van dit type.

Bahrein plaatse in 2017 een eerdere order voor nieuwe F-16 en de modernisering van een groot aantal gevechtsvliegtuigen van dit type.

 o
 
 
 Eerste vlucht op 24 januari 2022.

https://twitter.com/i/status/1618001949185417217

Artist’s rendition of the F-16 Block 70 that will be built for the Kingdom of Bahrain.

 

2 reacties op “Video: Eerste F-16D Block 70 Bahrein gepresenteerd

 1. Anton S. schreef:

  Wellicht in initiële aanschaf goedkoper, maar door het @Frans voorgestelde grotere aantal, veel kostbaarder in exploitatie.
  Immers, uit eerdere informaties blijkt, dat elk gevechtstoestel een crew van 11 techniciëns nodig heeft, buiten nog twee vliegers.
  Grootste draw back is echter, dat je dan weliswaar wel meer toestellen mag hebben, maar als deze het qua effectiviteit afleggen tegen de nieuwste toestellen van de vijand, dan schiet het ook op dat vlak niet op.
  Dus laten wij ons scharen achter de keuzes die onze Defensiestaf en Parlement gemaakt hebben.

 2. Zou de F 16 Block 70 niet een betaalbaarder alternatief voor Nederland zijn geweest I.p.v.
  de F 35 A en had men er dus meer van kunnen aanschaffen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.