Nieuws

SEATTLE – De  Amerikaanse president Joe Biden heeft het kleurenschema voor de nieuwe Air Force One vastgesteld.

Biden’s voorganger  Trump had daarover andere gedachten. Hij koos in februari 2020  voor de op de 747-8I gebaseerde VC-25B een rood-wit-blauwe livery.  Ook circuleerden op internet al foto’s van een schaalmodel van de VC-25B in de nieuwe kleuren dan die op eerdere illustraties  was te zien.

Boeing kreeg in 2016 opdracht beide VC-25A’s waarmee momenteel nog gevlogen wordt, vervangen door twee 747-8I varianten. Op het moment dat beide 747-200’s  in 2027 en 2028 worden vervangen door de VC-25B, zijn de toestellen ruim dertig jaar in dienst geweest.

Zo zag voormalig president Donald Trump het kleurenschema voor zich.

Het door president Biden vastgestelde kleurenschema.

vc23
De huidige VC-25A Air Force One

3 reacties op “President Biden kiest kleurenschema Air Force One

  1. Op zich zijn beide kleurenschema’s niet slecht te noemen, van Trump “verfrissend” en beetje opvallend al ben ik geen fan van Trump, maar dat is even terzijde en van Biden “conservatief” blauw en voortzetting van de huidige VC 25 A. Dat laatste camoufleert een beetje met de wolken en vaak blauwe achtergrond in het luchtruim.
    Ben wel benieuwd als er na de volgende presidentsverkiezingen en onverhoopt Trumpie weer op het hoogste podium komt te zitten men dan met de VC 25 B gaat doen, overschilderen soms ?
    Wat gaat men overigens met de VC 25 A doen, sturen ze een of beiden naar een luchtvaartmuseum zodat het publiek zich kan vergapen hoe de eerste generatie Boeing 747 Air Force er ook van binnen uitziet want de nieuwe krijgt ook een ander interieur. Het zullen tevens de laatste 747’s zijn die de komende dertig jaar als Air Force gaan vliegen en wat de 747-8i dan gaat vervangen misschien een B 777 X, als die nog goedgekeurd worden, de tijd zal het leren.

  2. filip de rammelaere schreef:

    wil graag meer weten overe ze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.