Nieuws

MUMBAI – De in Mumbai, India gevestigde vliegtuigleasemaatschappij Vman Aviation Services is voornemens samen met Hindustan Aeronautics (HAL) en joint venture op te richten voor het leasen van vliegtuigen.

Vman krijgt een meerderheidsaandeel (51 procent) van en tekende een overeenkomst met HAL voor het leasen van vijf lichte helikopters (LUH) met opties voor nog vijf. De civiele versie van deze LUH wordt naar verwachting in 2025 leverbaar.

Ook zijn tien Piperzuigervliegtuigen besteld en wordt gekeken naar twintig in India gebouwde Hansa New Generation ter vervanging van verouderde vliegtuigen bij vliegclubs.

Recent werd ook een nieuwe variant van de HAL Do-228 turboprop- de Hindustan 228-201LW – goedgekeurd door het Indiase directoraat-generaal Burgerluchtvaart, Deze variant heeft een maximaal startgewicht van 5.695 kg met een capaciteit van negentien passagiers, een model dat mogelijk ook door Vman wordt besteld.

Twee jaar geleden was Vman het eerste bedrijf uit het zakendistrict dat een overeenkomst voor de aankoop van een vliegtuig voor een Airbus H125-helikopter tekende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.