Nieuws

SEATTLE – Boeing heeft dit jaar nog geen 767 Freighters en KC-46-tankvliegtuigen kunnen leveren als gevolg van een nieuwe tegenvaller in de toeleveringsketen. De KC-46 is gebaseerd op de Boeing 767 en met name in gebruik in de VS. De aard van het probleem heeft te maken met niet goed schoongemaakte brandstoftanks.

De leverancier van de tanks heeft Boeing laten weten dat een serie geleverde tanks niet goed zijn geïnspecteerd voordat ze aan de vliegtuigbouwer werden overgedragen, zo meldde insider The Air Current. Daardoor bestaat het risico dat verfdelen in de brandstof belandden en voor opstoppingen kunnen zorgen. Boeing heeft het euvel tegenover Amerikaanse media bevestigd.

Omdat het probleem ook de KC-46 aangaat, zou het mogelijk kunnen zijn dat verontreinigde brandstof is overgepompt in andere militaire vliegtuigen van de VS en partners. De Amerikaanse luchtmacht heeft aangegeven de situatie te onderzoeken en in de gaten te houden.

Boeing pakt de levering van de 767F en KC-46 weer op als het zeker weet dat de brandstoftanks in kwestie volledig betrouwbaar zijn.

In februari werd duidelijk dat de leveringen van de 787 Dreamliner opnieuw zijn stilgelegd.


1 reactie op “Boeing: ook leveringen 767 liggen stil

  1. Het lijkt wel de wet van Murphy, want naast de MAX, de 777 X en de Dreamliner nu ook de B 767 waar het nodige mis mee is en het zit concurrent Airbus dus wel behoorlijk tegen als nu blijkt dat de brandstoftanks niet goed schoon gemaakt zijn. Men is in VS wel aardig aan het aanmodderen met de vliegtuig productie, of slapen als toeleveringsbedrijven hun klus niet goed weten te klaren. Is het nog wel verantwoord om met een Boeing te vliegen ? Laten we hopen dat Airbus niet het zelfde overkomt als zijn Amerikaanse tegenhanger !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.