Nieuws

ATLANTA – Bell heeft tijdens de Heli-Expo 2023 vier helikopters verkocht aan Europese klanten uit Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In Atlanta werden drie Bell 407GXi varianten verkocht uit Britse zakelijke klanten (2) terwijl Zeus Essential Holding Limited (Zeus), een wereldwijd bedrijf voor verpakkingsoplossingen in Ierse handen, ook een helikopter van dit type bestelde.

Daarnaast werd een Bell 429 besteld die zal worden geëxploiteerd door World Aviation, de onafhankelijke vertegenwoordiger door Bell in Spanje. Deze helikopter wordt geleverd aan een particuliere eigenaar en ingezet voor charter- en zakelijk VIP vervoer in de Costa del Sol en andere regio’s in het land.

De Bell 429 is populair in de zakelijke VIP markt op veel prestigieuze locaties in Europa. De helikopter wordt gebruikt aan de Franse Rivièra en in de Franse Alpen door Helisecurite, Wucher Helicopter in Oostenrijk, Starspeed in Londen, en in Griekenland en Cyprus.


De 429 is vooral populair gebleken in Zwitserland, waar het wordt geëxploiteerd door HeliAlps, Airport Helicopter, Air Zermatt en Centaurium Aviation.

Tijdens de Heli-Expo 2023 bestelde ook de Caverton Offshore Support Group Plc (COSG) uit Kameroen een Bell 429 ten behoeve van de olie- en gasindustrie in dat land. Ook werd een helikopter van dit type afgeleverd bij een niet nader genoemde Afrikaanse klant.

Bell heeft inmiddels meer dan 430 toestellen van dit type afgeleverd waaronder negentig in Europa. Gezamenlijk goed voor 602.000 opgetekende vlieguren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.