Nieuws

ATLANTA – The Helicopter Company (THC) uit Saoedi Arabië heeft tijdens de Heli-Expo 2023 niet alleen de eerste van zes bij Airbus Helicopters bestelde ACH160s in ontvangst genomen, maar er ook vier bijbesteld met opties op nog eens vier.

De eerste THC order werd in 2019 geplaatst toen tien eenmotorige H125s werden besteld. Deze toestellen worden in Saoedi Arabië.ingezet voor een breed scala aan taken waaronder sight seeing, filmopdrachten en onderzoek. De H125 biedt plaats aan maximaal zes passagiers.

THC bestelde in december 2021 bij Airbus Helicopters 26 helikopters waaronder twintig van het vijfbladige type H145 D3 (waarvan inmiddels vijf geleverd en 15 in de peridoe 2023-2024) en zes ACH160 VIP varianten (waarvan de eerste nu geleverd is)..

THC bestelde al tijdens de Heli Expo 2022 bij Leonardo zestien tweemotorige AW139 helikopters . met opties genomen op nog eens zes toestellen van dit type. De helikopters moesten vanaf 2022 over een periode van vier jaar worden geleverd en zullen zeven al eerder geleverde AW139s gezelschap gaan houden.

Tijdens de Heli-Expo 2023 werd bekend dat THC ook bij Leonardo aanklopte om daar nog eens zes AW139s te bestellen met opties op nog eens twintig. Wanneer alle helikopters uit deze en eerdere orders geleverd zijn, beschikt THC over 41 AW139s.

THC bestelde tijdens de Heli Expo 2022 bij Leonardo zestien tweemotorige AW139 helikopters .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.