Nieuws

WARSCHAU – De Poolse politie beschikt sinds oktober 2020 over drie in 2019 bestelde Bell 407GXi helikopters. Dat aantal zal worden uitgebreid naar zeven door een recent getekende aanvullende order. De eenmotorige toestellen vervangen bij de politie verouderde Mi-2 helikopters.

Evenals de drie eerder geleverde helikopters, zullen de nieuwe Bell 407GXi’ s ook worden uitgerust met het Trakka Systems Total Solution-pakket, dat een zoeklicht, camera en moving map omvat, evenals een downlink-systeem en een operatorconsole. Het systeem stelt de bemanning in staat voertuigen te detecteren, te identificeren en te volgen en hun snelheid in te schatten.

Bell zorgt voorafgaand en na de leveringen voor de training van piloten en technici. Ook zijn reserve- en vervangingsonderdelen beschikbaar.

De vloot van de Poolse Nationale Politie telt ook twee Bell 206’s en een Bell 412HP. Met zeven 407GXi’s wordt de Poolse politie de grootste publieke gebruiker van het type in Europa. De GXi wordt aangedreven door een Rolls-Royce M250-C47E/4 turbinemotor.

Polen selecteerde de 407GXi als opvolger van de verouderde Mil Mi-2. Dat Sovjet-type werd tientallen jaren in Polen gebouwd.

Medio december 2022 plaatste Polen ook twee extra Black Hawks voor politietaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.