Nieuws

WIENER NEUSTAD – Diamond Aircraft Austria en Lufthansa Aviation Training (LAT) hebben een intentieverklaring ondertekend om samen mogelijkheden voor een duurzamere vliegopleiding te onderzoeken en te ontwikkelen. De samenwerking omvat het testen van de volledig elektrische eDA40 in een echte trainingsomgeving, een eDA40-aankoopintentie als aanvulling op de huidige DA40 NG-vloot en analyses voor het gebruik van duurzame luchtvaartbrandstoffen (SAF).

In het kader van de samenwerking zal de eDA40 worden getest in een echte trainingsomgeving op de LAT-basis in Grenchen, Zwitserland. De resultaten zullen helpen om het e-vliegtuig voor vliegopleiding verder te ontwikkelen en om opties te onderzoeken voor een geschikte exploitatie van een gemengde trainingsvloot bestaande uit de eDA40 en de conventionele Austro DA40 NG op vliegtuigbrandstof.

LAT heeft de intentie uitgesproken om eDA40 launching customer voor de EASA-regio te worden en een aantal eDA40’s aan te schaffen voor hun vliegtrainingsprogramma om te voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Lufthansa Group. De eerste testfase van de eDA40 op de basis van LAT in Grenchen, Zwitserland, zal naar verwachting eind 2023/begin 2024 plaatsvinden, na technische goedkeuring.

Daarnaast zullen beide bedrijven het gebruik van SAF brandstoffen voor het gehele assortiment Diamond zuigervliegtuigen analyseren en ontwikkelen en gezamenlijk werken aan verdere projecten zoals duurzame aandrijving , verdere operationele opties voor trainingsvliegtuigen en synthetic vluchttrainingsapparatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.